Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου -«Κατασκευασμένη καταγγελία για να ζητήσει αποζημίωση»

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου -«Κατασκευασμένη καταγγελία για να ζητήσει αποζημίωση»

Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε η Εύη Βατίδου μετά την απολογία της.

Η Εύη Βατίδου παρέμεινε περίπου μία ώρα στο ανακριτικό γραφείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Τι υποστήριξε η Εύη Βατίδου για το συμβάν

Φέρεται να υποστήριξε δεν εμβόλισε τη μηχανή με τους δύο αναβάτες, αντιθέτως ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με υπαιτιότητα του οδηγού της μηχανής. «Στις 11 Οκτωβρίου 2023 και περί ώρα 23.45, ενώ επέστρεφα στην οικία μου από εστιατόριο της Βουλιαγμένης έστριψα κανονικά από την οδό Ανθέων στην οδό Γούναρη και στάθμευσα στο πρώτο περίπτερο που συνάντησα, με σκοπό να αγοράσω αναψυκτικά. Σημειωτέον στον δρόμο υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων και στο περίπτερο υπήρχε κόσμος που ψώνιζε. Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άνδρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε "π@@@, άντε γ@@@, θα σε σκοτώσω, μ@@@".

Εγώ, εντελώς ανυποψίαστη και πολύ τρομαγμένη, τον κοίταξα και τον ρώτησα γιατί μου επιτίθεται και με βρίζει. Αυτός, όμως, συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητό μου και να βρίζει, ενώ σε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε χτύπησε με πολλή δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση, τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου μου, με αποτέλεσμα να θραύσει το τζάμι και να ξεχαρβαλώσει τον βραχίονα του καθρέπτη, ο οποίος "κρέμασε"».

Η Εύη Βατίδου υποστήριξε στη συνέχεια ότι η επίθεση που δέχθηκε ήταν αναίτια και δεν είχε προηγηθεί τίποτα που να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του οδηγού της μηχανής: «Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη, ως αυτός αναληθώς ισχυρίζεται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεπιβάτις της μοτοσικλέτας, που αργότερα προέκυψε ότι ήταν η σύζυγός του, απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε, όταν αυτός έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου με τον τρόπο που περιέγραψα και φαίνεται στις φωτογραφίες που προσκομίζω».

Επίσης, η ίδια δικαιολόγησε την πράξη της να ακολουθήσει τη μηχανή στα στενά της Άνω Γλυφάδας αναφέροντας ότι συνέβη προκειμένου να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του δικύκλου.

«Επειδή δεν είχα προλάβει να συγκρατήσω τον αριθμό της μηχανής λόγω του σκότους αλλά και της έκπληξής μου, αποφάσισα να τον ακολουθήσω, μήπως και μπορέσω να τον καταγράψω, ώστε να μπορέσω να του κάνω μήνυση και να αποζημιωθώ, διότι το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο με απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης και δεν καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιές. Έστριψε σε κάποια στενά και μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην οδό Σουλίου με κατεύθυνση το βουνό. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά, ο άνδρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και τη συνεπιβάτη του. Διαπίστωσα ότι ο άνδρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει κάποιον εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτις του ήταν στο έδαφος ζωντανή. Τον ρώτησα πώς είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ, και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την Άμεση Δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τραυματία, και έπειτα η Τροχαία, η οποία όμως δεν επιλήφθηκε, καθώς και αστυνομικοί, οι οποίοι μας οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Αιχμές της Εύης Βατίδου κατά των αστυνομικών

Η Εύη Βατίδου στην απολογία της άφησε αιχμές κατά των αστυνομικών αρχών: «Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δεν συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφισαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματός μου, αλλά ούτε και προσήλθε στο κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεών του από το σημείο του συμβάντος. Ο αντίδικός μου φρόντισε να εξαφανιστεί η δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της. Επίσης, οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για τη διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκόμενων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στη δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για τη σύζυγο του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλεγαν κάποια κατάθεση από τη σύζυγό του».

Μάλιστα, η Εύη Βατίδου ισχυρίζεται ότι ο αντίδικός της «επέλεξε από μόνος του να απομακρυνθεί από τον χώρο του περιπτέρου της οδού Γούναρη προκειμένου να μην μπορέσω να τον ταυτοποιήσω και να διεκδικήσω την αποζημίωσή μου. Ακολούθως, επέλεξε ο ίδιος να κατευθυνθεί προς το τμήμα της οδού Σουλίου, όπου είναι κακοτράχαλη, χωρίς άσφαλτο, θεωρώντας ότι έτσι θα με απέφευγε ευχερέστερα και επιπλέον για να μη μάθω τη διεύθυνση της οικίας του. Στο τμήμα αυτό ήταν παντελώς αδύνατο για το αυτοκίνητό μου, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, ακόμη και καθαρόαιμο τζιπ, να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε».

Κλείνοντας το απολογητικό της υπόμνημα, η ίδια επισημαίνει: «Η πτώση της μοτοσικλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Ο αντίδικός μου είναι αποκλειστικός υπαίτιος του τραυματισμού της συζύγου του, αφού από εσφαλμένο - κακότεχνο χειρισμό επί του κακοτράχαλου οδοστρώματος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μόνο της συζύγου του, χωρίς εγώ έστω και να έχω ακουμπήσει τη μοτοσικλέτα ή τους επιβάτες αυτής».

Εύη Βατίδου: Κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση

Η ίδια εξηγεί πως ο αντίδικός της αποφάσισε να στραφεί εναντίον της όταν διαπίστωσε ότι είναι πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια. «Έχω την πεποίθηση πως κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκε εκ των υστέρων την ιδιότητά μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση και να μη διατρέχω στο μέλλον κίνδυνο φυλακίσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά μας, αλλά και σοβαρή μείωση του κύρους του πρώην συζύγου μου», ισχυρίζεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ