Φωτιά στη Ρόδο: Έφτασε στη θάλασσα η πυρκαγιά, τρία πλοία έχουν δεσμευτεί - Πολεμικό Ναυτικό, τουριστικά σκάφη και ελικόπτερα στη μάχη

Φωτιά στη Ρόδο: Έφτασε στη θάλασσα η πυρκαγιά, τρία πλοία έχουν δεσμευτεί - Πολεμικό Ναυτικό, τουριστικά σκάφη και ελικόπτερα στη μάχη

Πλοίο μεγάλης ακτοπλοϊκής εταιρείας δέσμευσαν προκειμένου να φιλοξενήσουν πολίτες στη Ρόδο. Η μάχη με την πυρκαγιά μαίνεται, ενώ 30 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει στο νησί. Επιχειρούν 204 πυροσβέστες, οκτώ εναέρια μέσα, Σέρβοι και Έλληνες δασοκομάντο, ενώ συνεχίζουν να συντρέχουν τις επιχειρήσεις 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες, που βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου στο νησί. Επιπλέον, βοηθούν πάνω από 150 μέλη της ΕΛΑΣ, ενώ αναμένονται μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ με C-130. 

Η Ρόδος αυτήν τη στιγμή είναι χωρισμένη στη μέση, από τον Αρχάγγελο και την πόλη και από τον Αρχάγγελο και το Κιοτάρι.

Η εκκένωση των τριών ξενοδοχείων στο Κιοτάρι υπήρξε σοφή προληπτική κίνηση, αφού στη Ρόδο, με την πυρκαγιά, γίνονται πλέον επιχειρήσεις διάσωσης. Αναμένεται ο στόλος στη νότια Ρόδο, ενώ από τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ ανακοινώθηκε ότι ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Υπενθυμίζεται ότι ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα. Στην κατασκήνωση του Λάρδου έπιασε φωτιά, ενώ προέκυψε νέο μέτωπο στον Απόλλωνα, το μέρος από όπου άρχισε η πυρκαγιά. Στον Αγκάθωνα, δε, φέρεται να καίει θερμοκήπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν εγκλωβιστεί στη Μονή Υψενής πυροσβέστες με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, καθώς οι καλόγριες της Μονής αρνούνταν να την εγκαταλείψουν, παρά το γεγονός ότι στις 12:25 δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση και για καταφύγια, που δημιουργήθηκαν ώστε να φιλοξενήσουν κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 2.000 άτομα έχουν απεγκλωβίσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό καθώς και πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, σε Κιοτάρι και Λάρδο. Επίσης, στο σημείο μεταβαίνουν μια τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και δύο σκάφη των καταδρομέων. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 20 ιδιωτικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών που επιτάχθηκαν, 2 σκάφη Στρατού Ξηράς. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Πάντως, φαίνεται ότι υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο «Princess Andriana» στο Κιοτάρι, και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάσβεση της. Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι τουρίστες μεταφέρθηκαν ασφαλείς.

Επίσης, υπάρχει η ενημέρωση ότι όσα βυτιοφόρα είναι διαθέσιμα μπορούν να γεμίσουν νερό για τις ανάγκες της πυρκαγιάς από τα ξενοδοχεία: Princes Andriana, Rodos Princess και Lindos Princess.

Σημειώνεται πως τα άτομα που έχουν απεγκλωβιστεί, μεταφέρονται στην περιοχή Κάλαθος.

Έφτασε σε ξενοδοχεία η φωτιά

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η πυρκαγιά έφτασε στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή Κιοτάρι. Φαίνεται ότι ήδη καίγονται, ενώ η φωτιά, με βάση το ρεπορτάζ του rodosreport, βρισκόταν πολύ κοντά στις δεξαμενές του «Lindos Imperial».

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες από την Πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ