Φωτιές στη Ρόδο - Γερμανός τουρίστας: «Τους παραδέχομαι τους Έλληνες, μας στήριξαν, μας εφοδίασαν με τα πάντα»

Φωτιές στη Ρόδο - Γερμανός τουρίστας: «Τους παραδέχομαι τους Έλληνες, μας στήριξαν, μας εφοδίασαν με τα πάντα»

Σοκαρισμένοι, αλλά ευτυχείς δηλώνουν γερμανοί τουρίστες που γλίτωσαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδου και επαναπατρίστηκαν με ειδικές πτήσεις των ταξιδιωτικών κολοσσών.

Την ώρα που από το αεροδρόμιο του Ανοβέρου αναχωρούν Γερμανοί τουρίστες για το βόρειο τμήμα της Ρόδου με έκδηλη ανησυχία, αλλά και την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, προσγειώνονται πτήσεις με παραθεριστές που εγκατέλειψαν από τη μια στιγμή στην άλλη το νότιο τμήμα του νησιού, το οποίο φλέγεται για ένατη μέρα.

«Μας πήραν από την πισίνα. Δεν έχουμε ούτε λεφτά ούτε διαβατήρια»

Σε ρεπορτάζ της Βόρειογερμανικής Ραδιοφωνίας NDR Γερμανοί τουρίστες μίλησαν μόλις αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος για «κόλαση επί γης»: «Ήρθαν και μας πήραν από την πισίνα. Γι' αυτό δεν φοράμε κανονικά ρούχα», λέει ο Ντάμιαν Φόγκελ. H γυναίκα του, Σιμόνε, συμπληρώνει: «Δεν έχουμε ούτε χρήματα, ούτε διαβατήρια, έπρεπε να τα αφήσουμε όλα στο ξενοδοχείο».

Η Ντανιέλα Σουλτς λέει: «Βλέπαμε τεράστια σύννεφα καπνού. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Φοβόμασταν ότι δεν θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα». Ένας άλλος Γερμανός, ο Κρίστιαν Λίντστετ δηλώνει: «Ήταν πολύ δύσκολα. Δεν κοιμηθήκαμε σχεδόν καθόλου. Μας μετέφεραν σε ένα σχολείο. Τους παραδέχομαι όμως τους Έλληνες, μας στήριξαν, μας εφοδίασαν με νερό, φαγητό, τα πάντα».

Τουρίστες πάντως δεν κινδυνεύουν, αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων, διότι μεταφέρθηκαν ήδη από το Σάββατο σε ασφαλή σημεία στο βόρειο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 9.500 άνθρωποι εξακολουθούσαν να φιλοξενούνται σε γυμναστήρια, σχολεία ή σε σπίτια Ροδιτών.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 30.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, πλοία με τα πόδια σε ασφαλή σημεία. Μόνο ο τουρ οπερέιτορ TUI είχε στη Ρόδο περίπου 39.000 τουρίστες, με τους 7.800 να επηρεάζονται άμεσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γερμανικού τουριστικού κολοσσού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ