Φωτιά στη Ρόδο: Οι τουρίστες επαινούν τους Ροδίτες - «Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους, καταπληκτικό»

Φωτιά στη Ρόδο: Οι τουρίστες επαινούν τους Ροδίτες - «Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους, καταπληκτικό»

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια αρκετών τουριστών για τους κατοίκους της Ρόδου, η οποία τα τελευταία 24ωρα αναμετράται με την πύρινη λαίλαπα.

Οι τουρίστες που είναι στο νησί, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία τους, λόγω της πυρκαγιάς.

Πολλοί τουρίστες αποφάσισαν μέσω twitter να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν στη Ρόδο και περιέγραψαν την ταλαιπωρία που βίωσαν, αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων.

«Στις 4 π.μ. φτάσαμε στο σχολείο και οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό / νερό / υπνόσακους για τους ανθρώπους – καταπληκτικό!», έγραψε ένας χρήστης.

 

Ένας άλλος, που βρέθηκε επίσης σε σχολείο, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους κατοίκους.

«Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές ήταν καταπληκτικοί μπροστά σε μια τόσο τρομερή τραγωδία για τη χώρα τους», έγραψε.

Ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική της αεροπορικής, που έκανε την προσγείωση, ενώ δεν μπορούσαν να πάνε στο ξενοδοχείο.

«Πέντε από εμάς ανάμεσα σε εκατοντάδες κοιμηθήκαμε στο πάτωμα ενός σχολείου», έγραψε, λέγοντας όμως ότι «οι ντόπιοι κάνουν τα πάντα».

«Είμαστε ασφαλείς προς το παρόν. Η πιο τρομακτική στιγμή σε ολόκληρη τη ζωή μου», έγραψε ένας χρήστης, που μεταφέρθηκε με σκάφος μαζί με τα παιδιά του, μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

«Δεν ξέρω πώς θα το επεξεργαστούν, αλλά τι γενναία παιδιά», έγραψε.

Κάποιοι άλλοι εκφράζουν ανασφάλεια για το τι θα συμβεί. «Ακόμη στη Ρόδο, στη νότια πλευρά, σε ένα ξενοδοχείο, αφού επιβιβαστήκαμε σε ένα λεωφορείο. Κοιμηθήκαμε σε ξαπλώστρες έξω, με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους, ξυπνήσαμε και είδαμε τη φωτιά στον ορίζοντα και τη στάχτη να πέφτει πάνω μας. Το ξενοδοχείο μας φροντίζει, αλλά δεν έχουμε ιδέα πώς θα φύγουμε από το νησί».

Ένας άλλος χρήστης εξηγεί ότι χρειάστηκε να εκκενώσει δύο φορές.

Όλοι είναι ασφαλείς, αλλά η κατάσταση θύμιζε εφιάλτη.

 

Ένας άλλος πάλι διαμαρτύρεται, επειδή, όπως λέει, δεν έχει πληροφορία και σχέδιο διάσωσης.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο, που τους μετέφερε ο στρατός, ενώ πρέπει να πάει στο βόρειο τμήμα του νησιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ