Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Παραμένει στη ΜΕΘ ο 8χρονος που είδε τη μητέρα του να δολοφονείται από τον πατέρα του

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Παραμένει στη ΜΕΘ ο 8χρονος που είδε τη μητέρα του να δολοφονείται από τον πατέρα του

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 8χρονο αγόρι που τραυματίστηκε από τα σκάγια καραμπίνας όταν ο πατέρας του δολοφόνησε την 39χρονη μητέρα του μέσα στο παιδικό του δωμάτιο στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του παιδιού δεν διατρέχει κίνδυνο, όμως κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω δυσκολίας απομάκρυνσης των θραυσμάτων από την ρινική περιοχή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Τσικόπουλος, η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει και βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια στη Μονάδα Παίδων του Ιπποκρατείου. «Οι συνάδελφοι δίνουν τα πάντα για το παιδί, όπως σε όλα τα παιδάκια άλλωστε, αλλά σε αυτό ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα πάει καλά», ανέφερε.

Στο χέρι

Ο κ. Τσικόπουλος, εξήγησε πως τα τραύματά του εντοπίζονται κυρίως στο χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο όπου έχει ένα τεράστιο έλλειμμα δερματικό και μυϊκό. Επίσης έχουν επηρεαστεί οι τένοντες, όπως και το πιο σοβαρό είχε διατομή του ωλένιου νεύρου. «Αυτό δεν αποκαταστάθηκε ακόμη, θα γίνουν στο μέλλον διάφορες άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, θα γίνουν και άλλα χειρουργεία», τόνισε και πρόσθεσε πως «έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΕΣΥ και μας συνέδραμαν οι γιατροί από τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου».

Στην αγκαλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, ενώ για αρκετές ώρες μετά το φονικό περπατούσε μόνος του στους χώρους του σπιτιού. Από τους τέσσερις πυροβολισμούς της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο 36χρονος για να σκοτώσει την 39χρονη μέσα στο παιδικό δωμάτιο, ο οκτάχρονος τραυματίστηκε από τα σκάγια και φέρει εμφανή σημάδια σε όλο το κορμί, στα ιγμόρεια και την κοιλιακή χώρα.

«Ψυχολογικά δε μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το παιδί αυτή τη στιγμή, αλλά έχει κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός των ψυχιάτρων, των παιδοψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, για να υποστηρίξουν το παιδί», τόνισε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι ο οκτάχρονος έχει υποκείμενο νόσημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ