Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο από τους δράστες που επιτέθηκαν στον Μιχάλη Κατσουρή «ξεκλειδώνουν» την υπόθεση

Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο από τους δράστες που επιτέθηκαν στον Μιχάλη Κατσουρή «ξεκλειδώνουν» την υπόθεση

H αστυνομία γνώριζε για την επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά την περίμενε σε άλλο σημείο της Αθήνας και όχι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Aυτό αναφέρει δημοσίευμα που φιλοξενεί το «Βήμα της Κυριακής» επισημαίνοντας ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τους Κροάτες και ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι θα επιτεθούν σε οπαδούς της ΑΕΚ και δεν θα πήγαιναν απλά στο γήπεδο για το ματς του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ. Ωστόσο το μεγάλο λάθος της ΕΛ.ΑΣ, κατά τις ίδιες πηγές, ήταν η εκτίμηση για το πού θα γίνει η επίθεση.

Το ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ο στόχος των Κροατών και των Ελλήνων συνεργατών τους ήταν ο σύνδεσμος της ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το γνωστό «δωματιάκι».

Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί παρατηρητές, όπως και μερικά μέτρα πιο πάνω όπου στεγάζεται ο κεντρικός σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτό που παραπλάνησε τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού ήταν ανοιχτός για να περιμένει να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τους Κροάτες.

Οι Aρχές επαναπαύτηκαν στο ευνοϊκότερο σενάριο

Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το αρχικό πλάνο ήταν η Κροάτες να καταλήξουν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια προέκυψε στη συνέχεια. Οι Aρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ να ήταν σχεδιασμένη και οι κινήσεις στον κεντρικό σύνδεσμο του Παναθηναϊκού να έγιναν προκειμένου να παραπλανηθούν.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η αστυνομία επαναπαύτηκε στο ευνοϊκότερο σενάριο και δεν έκανε καμία κίνηση να τοποθετήσει δυνάμεις των ΜΑΤ κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ που υπήρχαν φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων». Αυτό το λάθος επέτρεψε στους Κροάτες να φτάσουν μέχρι την πλατεία μπροστά στην OPAP Arena και λίγο αργότερα να δολοφονήσουν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

«Ένας ψηλός εύσωμος δολοφόνησε τον Μιχάλη Κατσουρή»
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, εκπρόσωπος ενός Κροάτη κατηγορούμενου, ανέφερε ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της ένα βίντεο που μπορεί να «δείξει» τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε «η Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση τώρα σε μια ώρα, σε μια ημέρα να βρει ποιός μαχαίρωσε τον Μιχάλη», ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο υποστήριξε ότι «είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να πω τα χαρακτηριστικά του, φαίνεται πάντως πως είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας».

Αναφορικά με τον πελάτη που εκπροσωπεί ο κ. Νουλέζας είπε πως πρόκειται για άνδρα 40 ετών Κροατικής καταγωγής που διαμένει στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στη Βιέννη. «Ήρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς για 3-4 ημέρες και έχει και εισιτήριο επιστροφής. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή διότι πριν καν προλάβει να φτάσει στο γήπεδο αντιλήφθηκε πως επιτίθεται μια ομάδα, προφανώς φιλάθλων της ΑΕΚ σε αντίστοιχους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι φαίνονται από από την πλευρά των οπαδών της Ντινάμο να έχουν ξύλα στα χέρια τους, είναι δέκα, είκοσι, τριάντα άτομα».

«Ο εντολέας μου, ο οποίος κατά μερικούς είναι και ο επικεφαλής, φαίνεται από το κινητό του πως γνώριζε μόνο άλλους δυο ομοεθνείς του. Δεν ήταν εκεί που γίνονταν τα επεισόδια, που επεκτάθηκαν και υπήρξε γενική σύρραξη και συμπλοκή. Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη», πρόσθεσε.

Και ο Κούγιας υποστηρίζει ότι υπάρχει βίντεο από τους δράστες

Την εκτίμηση ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή εξέφρασε και ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι «υπάρχει βίντεο που φαίνεται κάποιος να μαχαιρώνει τον Μιχάλη». Ερωτηθείς αν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του δράστη, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι δεν είναι ευκρινές το πρόσωπό του, αλλά φαίνεται ο σωματότυπος. Ο ίδιος χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο προέρχεται από κάμερα ιδιαίτερης ευκρίνειας.

Ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε ότι στα επεισόδια συμμετείχαν περισσότεροι από 150 Κροάτες και 3 Έλληνες, υπάρχουν όμως κι άλλοι 50-60, που δεν έχουν συλληφθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο στο σώμα του δολοφονηθέντος Μιχάλη Κατσουρή.

Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν ότι φαίνεται η στιγμή του μαχαιρώματος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν πράγματι στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει χούλιγκαν να χτυπούν με ρόπαλα τον Μιχάλη Κατσουρή.

Οι ίδιες πηγές ωστόσο διαψεύδουν ότι φαίνεται καρέ-καρέ η στιγμή του μαχαιρώματος. Αν ισχύει η θέση των εν λόγω στελεχών της ΕΛΑΣ και δεν υπάρχει άλλο υλικό -που πιθανώς να μη γνωρίζουν, τότε θα είναι δύσκολο να «δέσει» από τα συγκεκριμένα βίντεο η υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ