Διάγγελμα Μακρόν: Το συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστεί -Επιλέγω το συμφέρον της χώρας, δεν με νοιάζει να χάσω δημοτικότητα

Διάγγελμα Μακρόν: Το συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστεί -Επιλέγω το συμφέρον της χώρας, δεν με νοιάζει να χάσω δημοτικότητα

Η επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία πρέπει «να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στα δίκτυα TF1 και France2.

«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε μένα, θα ήθελα να μην την κάνω, αλλά για τον λόγο αυτό δεσμεύθηκα να την κάνω», δήλωσε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι θέλει την έναρξη της ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν». «Δεν υπάρχουν 36 λύσεις», είπε.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα συνεχίσει τη δημοκρατική του πορεία», τόνισε ο Μακρόν. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του ελπίζει η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου να ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Πυρά Μακρόν κατά των συνδικάτων

Ο Μακρόν επέκρινε τα συνδικάτα ότι δεν κατέληξαν σε συμβιβασμό σχετικά με το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι οι εργατικές οργανώσεις απέρριψαν τα ανοίγματα της κυβέρνησης.

Αντιμέτωπος με την οργή των συνδικάτων ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πτώση της δημοτικότητάς του: «Μεταξύ των δημοσκοπήσεων βραχυπρόθεσμα και το γενικότερο συμφέρον της χώρας, επιλέγω το δεύτερο», είπε. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε «επανάληψη» του διαλόγου για τις συνθήκες εργασίας, ένας στόχος λίαν φιλόδοξος, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Μακρόν καταδίκασε την «ακραία βία» στις διαδηλώσεις

Ο Μακρόν χαρακτήρισε απαράδεκτη την «ακραία βία», όπως είπε δηλώνοντας ότι σέβεται το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις. «Θα διασφαλίσουμε ότι θα επανέλθει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή, ενόψει των λίγων που μπλοκάρουν τα πράγματα», είπε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ευρεία πλειοψηφία των Γάλλων είναι αντίθετη στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.

Μακρόν: Η πρωθυπουργός Μπορν θα παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης

Ο Μακρόν τόνισε ότι εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, η κυβέρνηση της οποίας επέζησε της διπλής πρότασης μομφής πριν από δύο 24ωρα στην Εθνοσυνέλευση.

«Έχει τη εμπιστοσύνη μου να ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής», είπε ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας ότι έδωσε οδηγίες στην Μπορν να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS