Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time

Τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακήρυξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022 το περιοδικό Time, αναγνωρίζοντας την ηγετική του ικανότητα στη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία.

«Η επιτυχία του Ζελένσκι ως ηγέτη εν καιρώ πολέμου βασίστηκε στο γεγονός ότι το θάρρος του είναι μεταδοτικό. Μεταδόθηκε σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας τις πρώτες μέρες της εισβολής, καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι ο πρόεδρος είχε μείνει στη θέση του», επισημαίνει το Τime.

Το περιοδικό χαιρέτισε επίσης το «πνεύμα» της Ουκρανίας, δηλαδή την αντοχή της και το ανάστημα που όρθωσε στην εισβολή που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι η τελευταία αναγνώριση του Ζελένσκι -μετά από εκείνην πρόσφατα των Financial Times-, ο οποίος είδε τη φήμη του -από πρώην κωμικός της τηλεόρασης- να εκτοξεύεται ως ηγέτη με διεθνή εμβέλεια.

Ο Ζελένσκι, που ενσαρκώνει την αντίσταση των Ουκρανών μετά την έναρξη της εισβολής τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει χαρακτηρίσει τον πόλεμο «αγώνα ενός φιλειρηνικού λαού που επιδιώκει την ελευθερία από την τυραννία».

Τον Φεβρουάριο, παρά τις εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων και στρατιωτικών αναλυτών περί ταχείας άλωσης του Κιέβου από τις δυνάμεις του Πούτιν, ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν κι έμεινε στην ουκρανική πρωτεύουσα ως σύμβολο αντίστασης και συνέχισης της εξουσίας. Και δικαιώθηκε όταν οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση στο Κίεβο.

Μια δεύτερη απόφαση του Ουκρανού προέδρου, που χαρακτήρισε το στιλ της ηγεσίας του, ήταν τα νυχτερινά διαγγέλματα και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη νύχτα της εισβολής ο Ζελένσκι ανέφερε στο διάγγελμά του: «Ο Πούτιν ξεκίνησε έναν πόλεμο κατά της Ουκρανίας και ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου. Θέλει να καταστρέψει τη χώρα μας και όλα όσα έχουμε οικοδομήσεις, αλλά εμείς γνωρίζουμε τη δύναμη του ουκρανικού λαού».

Έκτοτε ο Ζελένσκι απευθύνει μηνύματα με το χαρακτηριστικό του στιλ – άρβυλα, χακί παντελόνι και ασορτί μπλουζάκι – σε διάφορους οργανισμούς, από την ΕΕ, μέχρι το κογκρέσο των ΗΠΑ και το βρετανικό κοινοβούλιο ζητώντας στρατιωτική υποστήριξη για τη χώρα του, ευχαριστώντας για τη βοήθεια στην Ουκρανία και παρουσιάζοντας τον αγώνα της ως πάλη μεταξύ της ελευθερίας και του αυταρχισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS