Ουκρανία: Η σύζυγος του Ζελένσκι αποκαλύπτει το «ολέθριο λάθος» του Πούτιν

Ουκρανία: Η σύζυγος του Ζελένσκι αποκαλύπτει το «ολέθριο λάθος» του Πούτιν

Η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκάλυψε αυτό που θεωρεί ότι είναι το «μοιραίο λάθος» του Βλαντίμιρ Πούτιν και περιέγραψε πώς είναι η ζωή της οικογένειας του Ουκρανού προέδρου κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, καθώς συνεχίζεται το σφυροκόπημα στα ουκρανικά εδάφη.

Ειδικότερα, η Ολένα Ζελένσκα ανέφερε ότι κατάλαβε ότι ο πόλεμος είχε ξεκινήσει όταν άκουσε ένα «μπαμ και δεν κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για έκρηξη». Ήταν γύρω στις 4:00-5:00 τα ξημερώματα και ο σύζυγός της φορούσε ένα κοστούμι, -ήταν η τελευταία φορά που φόρεσε τέτοια επίσημη ενδυμασία πριν υιοθετήσει αποκλειστικά τα στρατιωτικά ρούχα.

«Ξεκίνησε», είπε μόνο ο Ζελένσκι, σύμφωνα με τη σύζυγό του. Όπως εξηγεί η ίδια στη Vogue, της ζήτησε να μαζέψει τα απαραίτητα και τα σημαντικά έγγραφα και να φύγει από το σπίτι.

Το ότι η εισβολή θα κινητοποιούσε τους Ουκρανούς και θα «συνδύαζε το προσωπικό με το κοινό συμφέρον» φαίνεται πως ήταν ένα σημείο που «έχασε» ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέρει η Ζελένσκα.

«Ήθελε να μας διχάσει, να μας διαλύσει, να προκαλέσει εσωτερική αντιπαράθεση, αλλά είναι αδύνατο να γίνει αυτό με τους Ουκρανούς. Όταν ένας από εμάς βασανίζεται, βιάζεται ή σκοτώνεται, νιώθουμε ότι όλοι μας βασανιζόμαστε, βιαζόμαστε ή σκοτωνόμαστε. Και αυτό είναι μάλλον το μοιραίο λάθος του τυράννου που μας επιτέθηκε. Είμαστε όλοι πρώτα Ουκρανοί και μετά όλα τα άλλα», υπογραμμίζει η σύζυγος του προέδρου της υπό εισβολής χώρας.

Σύζυγος Ζελένσκι: Η Μαριούπολη μάς προκαλεί τεράστιο πόνο

Η Ρωσία αθέτησε τη δέσμευσή της να στοχεύσει μόνο στρατιωτικές τοποθεσίες την πρώτη ημέρα της εισβολής της, επεσήμανε, ακόμη, η κυρία Ζελένσκι.

«Στις 24 Φεβρουαρίου από τις επιθέσεις τους σκοτώθηκε μια γυναίκα που εργαζόταν στις υπηρεσίες φυσικού αερίου στο Τσουγκέφ. Την έλεγαν Σβετλάν και απλώς έκανε τη δουλειά της. Αυτή ήταν η πρώτη μέρα», αναφέρει η Ολένα και συνεχίζει:

«Την τρίτη μέρα του πολέμου, ένα μωρό γεννήθηκε σε ένα καταφύγιο. Μετά από αυτό, χιλιάδες γυναίκες αναγκάστηκαν να γεννήσουν σε καταφύγια, γιατί είδαμε τι μπορεί να συμβεί σε μαιευτήρια όπως αυτό στη Μαριούπολη, το οποίο βομβάρδισαν οι Ρώσοι». Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες με παιδιά στα ερείπια της Μαριούπολης, γι'αυτό και αυτή η πόλη «μάς προκαλεί τρομερό πόνο».

Ζελένσκα: Τα παιδιά της Ουκρανίας θα μεγαλώσουν ως πατριώτες και υπερασπιστές της πατρίδας τους

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο πόλεμος έχει εγείρει «τα πιο βαθιά πατριωτικά συναισθήματα στα παιδιά. «Όχι μόνο στα παιδιά μου, αλλά σε όλα τα παιδιά της Ουκρανίας. Θα μεγαλώσουν ως πατριώτες και υπερασπιστές της πατρίδας τους».

Τόσο εκείνη όσο και ο γιος και η κόρη της μιλούν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μόνο στο τηλέφωνο. «Ήταν απαραίτητο να φροντίσω τα παιδιά, τη συναισθηματική τους κατάσταση. Προσπάθησα, λοιπόν, να δείχνω σίγουρη, χαμογελαστή, ενεργητική», είπε η Ολένα και συμπλήρωσε:

«Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τίποτα στα παιδιά. Βλέπουν τα πάντα, όπως και κάθε παιδί στην Ουκρανία. Σίγουρα, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να δουν τα παιδιά, αλλά τα παιδιά είναι πολύ τίμια και ειλικρινή. Δεν μπορείς να τους κρύψεις τίποτα».

Η καλύτερη στρατηγική με τα παιδιά είναι η αλήθεια, είπε. «Έχουμε συζητήσει τα πάντα με την κόρη και τον γιο μου. Προσπάθησα να απαντήσω στις ερωτήσεις τους. Μιλάμε πολύ, γιατί το να λες αυτό που πονάει, να μην μένεις σιωπηλός και κλεισμένος στον ευατό σου είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική στρατηγική στην ψυχολογία. Λειτουργεί», σημείωσε η Ολένα Ζελένσκα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ