Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Ο πόλεμος θα τελειώσει με νίκη της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Ο πόλεμος θα τελειώσει με νίκη της Ουκρανίας

Πεπεισμένος ότι ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα τελειώσει μόνο με τη νίκη της χώρας του, εμφανίστηκε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC.

«Ο πόλεμος θα τελειώσει σίγουρα. Είμαι βέβαιος ότι θα τελειώσει με τη νίκη της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το πώς θα γίνει και ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι για εμάς. Πρέπει να διώξουμε τους κατακτητές από τη γη μας. Θα το κάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Για εμάς, είναι η ζωή μας, ο τόπος μας», δήλωσε ο Ζελένσκι προσθέτοντας πως «ο κόσμος δεν έχει δικαίωμα να χάσει από τη Ρωσία, γιατί τότε θα χάσει η δημοκρατία».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως το Κίεβο βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα για την επιστροφή τόσο των Ουκρανών όσο και των ξένων εθελοντών μαχητών που υπερασπίστηκαν τη χώρα και βρίσκονται αιχμάλωτοι στη Ρωσία.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ηρωικούς στρατιώτες από όλο τον κόσμο που προσφέρθηκαν εθελοντικά να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία μας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία σήμερα γίνεται εδώ, σε αυτό το έδαφος, αλλά αύριο μπορεί να γίνει στην Ευρώπη και μεθαύριο μπορεί να γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, είναι απολύτως δίκαιο να πούμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ήδη ένας πόλεμος στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, απλώς εδαφικά λαμβάνει χώρα εδώ. Και γι' αυτό είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς τους ήρωες», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η Ρωσία κρατάει χιλιάδες αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων και ξένους εθελοντές μαχητές που πήγαν να υπερασπιστούν την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την απελευθέρωση τόσο των Ουκρανών όσο και των ξένων στρατιωτών. «Με το να μην απελευθερώνει Βρετανούς ή με το να μην απελευθερώνει παιδιά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία δείχνει απλώς ότι θέλει αυτά τα κράτη να βρίσκονται σε επαφή μαζί της», τόνισε ο Ζελένσκι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS