Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονη ανασύρθηκε ζωντανή ύστερα από 90 ώρες από βάθος 8 μέτρων

Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονη ανασύρθηκε ζωντανή ύστερα από 90 ώρες από βάθος 8 μέτρων

Μάχη με τις αντίξοες συνθήκες, τον χρόνο αλλά και το κρύο δίνουν κάθε ώρα που περνάει τα σωστικά συνεργεία στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία προσπαθώντας να ανασύρουν από τα συντρίμμια όσον το δυνατόν περισσότερους εγκλωβισμένους. Αν και οι ελπίδες πλέον έχουν ελαχιστοποιηθεί, δεν παύουν να σημειώνονται θαύματα.

Ένα από αυτά είναι η διάσωση μιας 17χρονης. Ο σεισμός γκρέμισε σαν χάρτινο πύργο το 7ώροφο κτίριο που έμενε στην πόλη Αντιγιαμάν.
Η Γκιουσλούμ Γεσίλκαγια ήταν για 90 ώρες καταπλακωμένη από τα συντρίμμια σε βάθος 8 μέτρων. Δεν το έβαλε κάτω όμως. Έδινε τη δική της μάχη να κρατηθεί στη ζωή, περιμένοντας τα μέλη των συνεργείων να τη σώσουν από τον θάνατο.

Και το θαύμα ήρθε τελικά για τη 17χρονη Τουρκάλα. Τα συνεργεία διάσωσης την εντόπισαν με μία από τις ειδικές κάμερες που τρυπώνουν μέσα στα συντρίμμια και φτάνουν σε μεγάλα βάθη.
Οι διασώστες έδωσαν μάχη με τα συντρίμμια από τον σεισμό και τον χρόνο για να προσεγγίσουν τη 17χρονη και να τη σώσουν.

Έσκαψαν λαγούμια σαν να ήταν σε ορυχείο. Της μιλούσαν, προσπαθούσαν να την τονώσουν ψυχολογικά. Να την κάνουν να μην τα παρατήσει. Και δεν τα παράτησε. Όπως δεν τα παράτησαν και τα συνεργεία.

Χθες (10.2.2023) τα μέλη της ομάδας διάσωσης την προσέγγισαν, την απεγκλώβισαν και την ανέσυραν ζωντανή από τα χαλάσματα, κάνοντας τον κόσμο που παρακολουθούσε τη σκηνή να ξεσπάσει σε θερμά χειροκροτήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ