Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμα 13 Έλληνες - Μαζί τους ο Μητροπολίτης Νουβίας

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμα 13 Έλληνες - Μαζί τους ο Μητροπολίτης Νουβίας

Μεταξύ των απεγκλωβισθέντων συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν, όπου είναι σε ισχύ μία εύθραυστη εκεχειρία.

Δέκα ημέρες μετά το ξέσπασμα των σφοδρών συγκρούσεων στη χώρα, ο ΟΗΕ κάνει λόγο για τουλάχιστον 460 νεκρούς και 4.100 τραυματίες.

Καθώς η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 72 ωρών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν, που συμφωνήθηκε ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, βρίσκεται σε ισχύ, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να επαναπατριστούν και οι 80 ομογενείς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Χαρτούμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα 13 άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν αργά το βράδυ της Τρίτης 25/04, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας. Μεταξύ των απεγκλωβισθέντων συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα αναμένεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας η προσγείωση του ελληνικού αεροσκάφους που θα μεταφέρει Ρουμάνους, Φινλανδούς και Έλληνες από το Τζιμπουτί και την Ιορδανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ