Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης-Αχτσιόγλου σε σπριντ μιας εβδομάδας -Ένας-ένας οι βουλευτές παίρνουν θέση

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης-Αχτσιόγλου σε σπριντ μιας εβδομάδας -Ένας-ένας οι βουλευτές παίρνουν θέση

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με εμφανή τα δείγματα της πόλωσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Έφη Αχτσιόγλου, μετά από μία εβδομάδα επαφών, ζυμώσεων και σκληρών αντιπαραθέσεων έως την 24η Σεπτεμβρίου, ημέρα του β' γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Ο κ. Κασσελάκης, με τη δήλωσή του μετά τη νίκη στον πρώτο γύρο, «φωτογράφισε» τους ανθυποψηφίους του για επιθέσεις εναντίον του ενώ προς μετωπική σύγκρουση οδεύει η Έφη Αχτσιόγλου.

Τις επόμενες μέρες πρέπει να φανεί πως ο νέος αρχηγός πρέπει να έχει κοινοβουλευτική παρουσία για τις δύσκολες πολιτικές μάχες στη Βουλή, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία χωρίς να κατονομάζει τον Στέφανο Κασσελάκη, του καταλόγισε ότι κινείται σε θολά νερά εύκολων λύσεων.

Αποστολάκης: Τοξικές οι δηλώσεις Αχτσιόγλου

«Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα» τόνισε ο υπουργός επικρατείας και υποστηρικτής του νικητή των εσωκομματικών εκλογών, Ευάγγελος Αποστολάκης.Παραδέχθηκε ότι στην αρχή της κούρσας διαδοχής Τσίπρα είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου, αλλά όταν εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης εκτίμησε ότι φέρνει καινούργιες ιδέες και απόψεις.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η διαφορά στον πρώτο γύρο είναι μεγάλη και άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, αφήνοντας αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτήν τη διαδικασία».

Ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε πως η δήλωση Αχτσιόγλου έχει τοξικό χαρακτήρα, αλλά «ο κόσμος έχει ένα ένστικτο». «Το να ερχόμαστε και να θεωρούμε ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν πρόχειρο, ή σε θολά νερά, δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται τέτοια», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στελέχη στηρίζουν Κασσελάκη και ποια Αχτσιόγλου

Τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης, περιγράφοντας τους λόγους που θεωρεί ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πρόσωπο που «μπορεί να ηγηθεί της συλλογικής μας προσπάθειας για τη νέα εποχή».

Για ευτελισμό και παρακμή έκανε λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η κρίση ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης, φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε στην Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας την για αλαζονεία και μετριοπάθεια. «Εμείς μόνο σε πεντακάθαρα νερά κολυμπάμε και θα συνεχίσουμε και την άλλη Κυριακή. Άλλοι ξανά βουτούσαν στα θολά νερά της σιωπής», ανέφερε σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως η αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή.

Η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου είπε για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη ότι οι προοδευτικοί πολίτες που ψήφισαν, «σε μεγάλο βαθμό εξέφρασαν μια ανάγκη αλλαγής». Τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «η Έφη Αχτσιόγλου έχει παρουσιάσει ένα πολύ εμπεριστατωμένο και συγκροτημένο προγραμματικό πλαίσιο. Νομίζω ότι τώρα αυτό που είναι το κρίσιμο θέμα, είναι σε αυτή την πορεία προς την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης να έρθει να αναλύσει πώς ακριβώς βλέπει αυτά τα στοιχεία, τις προσδοκίες για την αλλαγή».

Κλειστά χαρτιά κρατάει ο Νίκος Παππάς για τον ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής. Από τη πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δείξει ότι θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο φανερώνει και ο κόσμος που προσήλθε στην κάλπη της Κυριακής, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα ανανέωσης και επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εσωκομματικές εκλογές ξεκαθάρισε ποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην επαναληπτική διαδικασία εκλογής προέδρου την Κυριακή.

Η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε: «Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου».

Η ΚΕΦΕ ξεκαθάρισε: «Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Το mail αποστολής είναι Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία:

-Ονοματεπώνυμο
-Πατρώνυμο
-Έτος Γέννησης
-E-mail
-Κινητό Τηλέφωνο

Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

-ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελικά αποτελέσματα του Α' γύρου των εκλογών
-Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ο -Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε το 44,91% των ψήφων και η Έφη Αχτσιόγλου το 36,18%.

-Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
-Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.308
-Λευκά: 293
-Άκυρα: 1.220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

-Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
-Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
-Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
-Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
-Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ