Κασσελάκης από Κοζάνη: Θέλουμε να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματά σας, κομβικό σημείο για τη χώρα η Δυτική Μακεδονία

Κασσελάκης από Κοζάνη: Θέλουμε να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματά σας, κομβικό σημείο για τη χώρα η Δυτική Μακεδονία

Από την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία έγινε η "πρεμιέρα" στα Αναπτυξικά Συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα οποία εντάσσονται στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απευθύνει χαιρετισμό. Η επιλογή της περιοχής "δεν είναι τυχαία", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η Δυτική Μακεδονία "έχει αφεθεί να παρακμάζει εξαιτίας της βίαιης απολιγνιτοποίησης και της εκτόξευσης της ανέργειας", ως συνέπεια των κυβερνητικών πολιτικών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του ίδιου και του κόμματός του να ακούσει από πρώτο χέρι, "αδιαμεσολάβητα", τις αγωνίες τους για το αύριο, χαρακτηρίζοντας την περιοχή "κομβικό σημείο για τη χώρα".

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Στέφανου Κασσελάκη στην Κοζάνη και το Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

"Φίλες και φίλοι,

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ.

Είναι σημαντικό και τιμή για μας η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας.

Είμαστε σίγουροι ότι ο καθένας ξεχωριστά, με βάση τον θεσμικό του ρόλο και τις ειδικές γνώσεις του, θα συμβάλλει στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και με τις προτάσεις μας να τα μετατρέψουμε σε μεγάλα πλεονεκτήματα για την αναμόρφωση της Δ. Μακεδονίας και τελικά ολόκληρης της χώρας.

Εμπλουτίζετε μια διαδικασία που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η περιφέρεια.

Δεν βρισκόμαστε τυχαία σήμερα στη Κοζάνη. Συνειδητά επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τα Αναπτυξιακά Συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ από την Δυτική Μακεδονία. Μια περιοχή που έχει αφεθεί να παρακμάζει εξαιτίας των άδικων πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την εκτόξευση της ανεργίας, μέχρι τη μείωση του πληθυσμού και την αποψίλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων (με το κλείσιμο Τμημάτων στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά).

Συνειδητά κι εγώ βρίσκομαι εδώ, μαζί με τους βουλευτές μας, τους θεματικούς Τομεάρχες και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, για να ακούσουμε από πρώτο χέρι - αδιαμεσολάβητα όπως συνηθίζω να λέω - τα προβλήματα και τις αγωνίες σας, αλλά κυρίως για να γίνουμε συμμέτοχοι μαζί σας στις λύσεις που αφορούν την ζωή όλων σας στην περιοχή.

Θα ήθελα από αυτό εδώ το βήμα να περιγράψω μια πιο ευχάριστη κατάσταση, όμως στέκομαι απέναντι σας για να εστιάσουμε στην αλήθεια. Τί αντιμετωπίζουμε και πως θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος.

Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί κομβικό σημείο για τη χώρα μας λόγω των δυνατοτήτων της και της θέσης της, ενώ μέχρι χθες εδώ χτυπούσε δυνατά η καρδιά της ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις. Με ευθύνη της κυβέρνησης βλέπουμε να καταδυναστεύεται καθετί δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα το κράτος δικαίου καταρρέει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας αποτελεί τον κορμό της προόδου που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Παρά τις συνεχόμενες δυσκολίες οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας λύσεις για το σημερινό τέλμα που βρισκόμαστε.

Με επίκεντρο την επανασύσταση του κοινωνικού κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη ο τόπος, οφείλουμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και να φέρουμε στον δημόσιο διάλογο τις προτάσεις και τις λύσεις που θα ωφελούν τους πολίτες.

Θέλουμε η Ελλάδα να αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Τα προβλήματα είναι πολυποίκιλα και διαχωρίζονται και χωρικά, δηλαδή διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Είμαι εδώ για να ακούσω, έναν έναν προσεκτικά, αλλά και ομαδικά ανά θέμα στις παράλληλες συναντήσεις μας, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους ανθρώπους της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ