Πλεύρης για ομόφυλα ζευγάρια: Εχω αποφασίσει τι θα κάνω -Σημαντικό να ακουστούν τα επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο

Πλεύρης για ομόφυλα ζευγάρια: Εχω αποφασίσει τι θα κάνω -Σημαντικό να ακουστούν τα επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έχει διαφωνήσει από την αρχή με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε σήμερα στο Action 24 μετά και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία.

Ο πρώην υπουργός είπε πως ο ίδιος έχει αποφασίσει τι θα κάνει, χωρίς να απαντήσει ξεκάθαρα, τόνισε ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό τώρα που είναι σε εξέλιξη ο δημόσιος διάλογος να ακουστούν τα επιχειρήματα.

Η Εκκλησία διαμορφώνει συνειδήσεις

Ερωτηθείς ο Θάνος Πλεύρης για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει η θέση της Εκκλησίας στις εξελίξεις για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε πως «η Εκκλησία δεν νομοθετεί, διαμορφώνει όμως συνειδήσεις, άρα μπορεί να υπάρξει κάποιος κόσμος που να μπορεί να επηρεαστεί». Ωστόσο πρόσθεσε πως αν κάποιος δει συνολικά το θετικό έργο της κυβέρνησης ενδεχομένως να μην επηρεαστεί και το εν λόγω νομοσχέδιο να μην είναι λόγος για να αλλάξει την απόφασή του.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πιστεύω πως αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει όχι με όρους πολιτικού οφέλους και κόστους εγώ δεν πιστεύω ότι ο βουλευτής πρέπει να αποτυπώσει την άποψη του με το τι θα του πει η τοπική κοινωνία ή με το αν θα μπορεί να πάει στην εκκλησία. Εγώ είμαι θρησκευόμενος. Θέλω στα συγκεκριμένα θέματα συνείδησης ο βουλευτής να διαμορφώνει την τοποθέτηση του όχι με βάση το πολιτικό όφελος, όχι με βάση το κομματικό όφελος, αλλά με βάση τη συνείδησή του. Αρα από εκεί και πέρα μία κυβέρνηση κρίνεται συνολικά για το έργο που κάνει. Ενδεχομένως για κάποιους ανθρώπους αυτό το θέμα να είναι τέτοιας φύσεως αξιακό ηθικό που να μπορεί να επηρεάσει και την ψήφο τους. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί, διαμορφώνει όμως συνειδήσεις, άρα μπορεί να υπάρξει κάποιος κόσμος που να μπορεί να επηρεαστεί. Μπορεί να πει κάποιος άλλος ότι είναι κάτι που διαφωνώ αλλά όταν βλέπω μία κυβέρνηση η οποία έχει πετύχει σε μία σειρά από πράγματα, κάνει μία εξωτερική πολιτική, κάνει μία θωράκιση της χώρας, έρχεται και προσπαθεί να λύσει θέματα της καθημερινότητας και δεν είναι λόγος να αλλάξω την απόφασή μου και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό στους βουλευτές που έχουμε ένα πρόβλημα συνείδησης σε αυτό το νομοσχέδιο να το αποτυπώσουμε και στους ψηφοφόρους της ΝΔ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ