Π. Μαρινάκης: Απόφαση Μητσοτάκη εάν θα μπει κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Π. Μαρινάκης: Απόφαση Μητσοτάκη εάν θα μπει κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, όπου θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα θέσει το πλαίσιο της νομοθέτησης.

«Καλύτερα είναι να ακούσουμε τον πρωθυπουργό, και εγώ προσωπικά όπως και πολλοί που συμμετέχομε στον δημόσιο διάλογο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτής της νομοθέτησης. Είναι πολύ σημαντικό σε ένα ζήτημα δικαιωμάτων όπως αυτό, δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης, να ακούσουμε τα επιχειρήματα», τόνισε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η απόφαση για το εάν τεθεί κομματική πειθαρχία στη ψήφιση του νομοσχεδίου ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το τι θα ισχύσει για την κάθε ψηφοφορία ως προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που γίνονται δύο ξεχωριστές ερωτήσεις είναι απόφαση του πρωθυπουργού», είπε συγκεκριμένα.

«Όταν συμμετέχεις σε μία ομάδα που έχει μία σημαντική αποστολή και χρέος στους πολίτες, οφείλεις να στηρίζεις τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες, να ενημερώνεσαι γι’ αυτές και να βγαίνεις μπροστά», συμπλήρωσε.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι για την κυβέρνηση η γνώμη της εκκλησίας είναι σημαντική, ωστόσο εκείνη που νομοθετεί είναι η κυβέρνηση. Ακόμη, συμπλήρωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί αναβίωση παλαιότερου νόμου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακούει όσο καμία άλλη τους πολίτες, γιατί αυτό είναι το καθήκον της. Υπάρχουν κάποια θέματα, όπως αυτά των δικαιωμάτων, που εφόσον η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπε να λυθούν κάποιες άδικες εκκρεμότητες, θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Η γνώμη της εκκλησίας είναι σημαντική, όμως δεν νομοθετεί».

Ο Παύλος Μαρινάκης για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Και η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρώπης, την εισαγόμενη ακρίβεια. Στον πληθωρισμό τροφίμων, που είναι ο πιο δύσκολος δείκτης σε βάθος έτους, μπορεί η χώρα μας να είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως το σύνολο των χωρών και όσων είναι κοντά στον μέσο όρο αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η αιτία του προβλήματος είναι η εισαγόμενη ακρίβεια».

Τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Ο πρώτος αφορά την αύξηση των εισοδημάτων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, ο δεύτερος αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τέλος, οι έλεγχοι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ