Χρειαζόμαστε …ορθο-παιδικούς

Χρειαζόμαστε …ορθο-παιδικούς

Προφανώς και η στήλη αυτή δεν έχει βίτσιο να αναφέρεται κάθε λίγο και λιγάκι στην βία των ανηλίκων. Αλλά τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και δεν θα ήταν δυνατόν να μη τα προσεγγίζουμε ως ένα αδιανόητο κοινωνικό συμβάν.

Το χειρότερο. Όλο και μικραίνουν οι ηλικίες που επιδίδονται σε βιαιότητες και κακοποιήσεις άλλων παιδιών. Σκεφτείτε ότι κοριτσάκια 12 και 13 ετών ξυλοκόπησαν ένα άλλο κορίτσι, μεγαλύτερο μάλιστα σε ηλικία. Ένα δε εξ αυτών από την ανήλικη συμμορία –διότι όντως συνιστά συμμορία η ομάδα αυτή των ανηλίκων- βιντεοσκοπούσε το «κατόρθωμα».

Μάλλον θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας νέος επιστημονικός κλάδος οι…ορθο-παιδικοί, αποστολή των οποίων θα πρέπει να είναι να βάζουν ,με κάποιες μεθόδους τα παιδιά στον σωστό δρόμο.

Το αισιόδοξο, όσον αφορά στο συμβάν είναι ότι δεν συνελήφθησαν μόνο τα κορίτσια αλλά και οι γονείς. Όπως είχαμε επισημάνει ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνεται. Υπήρξαν οι σχετικές απολογίες και αφέθησαν μετά όλοι ελεύθεροι.

Θεωρώ αυτονόητο ότι, σε περίπτωση υποτροπής, τα συγκεκριμένα κοριτσάκια-μέγαιρες θα πάνε σε αναμορφωτήριο αλλά και οι γονείς θα βρεθούν πίσω από κάγκελα γιατί είναι ανίκανοι να αναθρέψουν παιδιά σε τρόπο ώστε να μην εξελιχθούν σε εγκληματίες. Όμως, ασχέτως αν τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν συμμορφωθεί, δεν θα πρέπει να λήξει το θέμα στις απολογίες και στις εκφοβιστικές συνέπειες τυχόν επανάληψης ανάλογης βίας. Θα πρέπει τα παιδιά, αν μεν πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο να αποβληθούν από την δημόσια εκπαίδευση δια παντός, ώστε να υποχρεωθούν να φοιτήσουν σε ιδιωτικό σχολείο και να «ξηλωθούν» οι αμέριμνοι γονείς, ως μία πρόσθετη συνέπεια της αμέλειά τους στην ανατροφή των ΄παιδιών τους..

Αν μάλιστα φοιτούν ήδη σε ιδιωτικό σχολείο, να αποβληθούν από αυτό και το άλλο ιδιωτικό που θα δεχθεί τους ταραξίες να επιβάλει δίδακτρα που θα αναγκάσουν τους γονείς αυτούς να ζητήσουν μέχρι και τραπεζικό δάνειο για να αντεπεξέλθουν στο πρόσθετο έξοδο, εξ αιτίας του βλασταριού τους.

Σκέπτομαι ότι αν αυτά τα μικρά κορίτσια επιδίδονται σε τέτοιες βιαιότητες, προφανώς έχουν και ανάλογο χαρακτήρα, οπότε και όταν μεγαλώσουν μπορεί να έχουν τέτοιες εκρήξεις βίας. Εκρήξεις που μπορεί να εκδηλωθούν και απέναντι στον μελλοντικό σύντροφό τους ή στον άνδρα τους. Και όταν αυτός τους ρίξει καμμιά φάπα για την συμπεριφορά τους αυτή, θα καταγγελθεί για κακοποίηση. Σωστά;;;

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ