Μηνύματα αλλά και κυριαρχία

Μηνύματα αλλά και κυριαρχία

Ο δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαίωσε την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην σημερινή κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει όχι απλώς από την κατάληψη από υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας των 8 από τις 13 Περιφέρειες αλλά και από το γεγονός ότι πλειοψήφησαν στους περισσότερους των Δήμων υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από την Νέα Δημοκρατία. Αλλά και από κάποιους άλλους παράγοντες που δείχνουν την διατήρηση σήμερα, της κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Βεβαίως διαπιστώνεται ότι εστάλη και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, κυρίως από την επικράτηση του αντιπάλου του κ. Μπακογιάννη στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, στην Αθήνα. Δήμο που έχει την συμβολική πολιτική του σημασία. Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί αν περάσει απαρατήρητο ότι το κυβερνών κόμμα, μέσω των υποψηφίων που στήριξε ή και των «ανταρτών που προέρχονται από τον χώρο του, εμφάνισε αύξηση των ποσοστών της σε σχέση με τα ποσοστά που είχε κατά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Όσον αφορά στο άλλο μεγάλο Δήμο, την Θεσσαλονίκη, ο νικητής υπήρξε ανεξάρτητος και επομένως δεν μπορεί να τον υιοθετήσει κάποιο κόμμα της ευρύτερης αντιπολίτευσης. Πέραν αυτού δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι η ανατροπή εκεί έγινε με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και όχι πολιτικά.

Λαμβανομένου υπόψιν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σημασία το γεγονός ότι σε καμμία περίπτωση, πλην ίσως μίας, στον δεύτερο γύρο αντίπαλος του νεοδημοκράτη υποψήφιου ήταν όχι πρόσωπο που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που στήριζε το ΠΑΣΟΚ. Υπ’ αυτήν την έννοια προκαλεί βεβαίως απορία για ποιο λόγο εμφανίστηκε να πανηγυρίζει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ