Οι ατάλαντοι της πολιτικής καταστρέφουν

politikoi arxhgoi 1215του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

H κακή κατάσταση της Ελλάδας για έκτη συνεχή χρονιά απαιτεί απ’ τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας την ανάληψη δράσεων το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανακοπής της κατηφορικής οικονομικής πορείας. Δυστυχώς, ως σήμερα, στη δημόσια σκηνή περισσεύουν μόνο οι πολιτικοί «καβγάδες», και η άρνηση της ανάληψης ευθυνών για την ιστορική κρίση που βιώνουν οδυνηρά οι Ελληνες. Ομως, οι «καταγγελίες» και οι καταμερισμοί ενοχής και οι αλληλο-υποδείξεις πολιτικών ενόχων οδηγούν σε χειροτέρευση μίας ήδη δραματικής κατάστασης. Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι συνεργάτες και φίλοι τους, που τα εκπροσωπούν σε διάφορα κοινωνικά πεδία, κάνουν σήμερα, δολίως ή ανοήτως φερόμενοι, ό,τι το δυνατόν για να σκεπαστεί η Ελλάδα από τα μαύρα πέπλα της απελπισίας, για να οδηγηθεί παθητικά σε μια παρακμή χωρίς γυρισμό.

Από την εμπειρία της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έγινε απολύτως διαφανής η ανικανότητα των «αστέρων» της ελληνικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα. Απαντες, πρωθυπουργός και αρχηγοί, έπραξαν στη σύσκεψη αυτή ό,τι το δυνατόν για να αποδείξουν πόσο ακατάλληλοι είναι στους ρόλους που έχουν αναλάβει. Τα όσα ειπώθηκαν δε, δημοσίως, μετά τη σύσκεψη ήταν πολιτικά παιδαριώδη. Παρακολουθώντας, άλλωστε, κανείς αυτό τον καιρό τις εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, αντιλαμβάνεται το επείγον της ανάγκης για μεγάλες αλλαγές στην πολιτική σκηνή.

Το 2016 μάς πλησιάζει ολοταχώς. Εχει έρθει πλέον η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας για τη χώρα και την κοινωνία της που, φορτωμένη με τεράστια προβλήματα, εμφανίζεται σήμερα στη διεθνή σκηνή χωρίς αυτοπεποίθηση και εσωτερικά με πεσμένο ηθικό. Δεν υπάρχει από την πολιτική τάξη εξουσίας ούτε καν μία συγκεκριμένη άποψη για τη θέση τη Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο. Πρέπει συνεπώς η δημοκρατική πολιτική τάξη να συνέλθει, να ξεπεράσει τον εαυτό της για να αλλάξουν τα στοιχεία του δράματος. Η σημερινή κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη. Eχει έρθει η ώρα για έναρξη πορείας από τα ερείπια στη μεγάλη ανανέωση. Γράφει ο Πασκάλ Μπρικνέρ, στο βιβλίο του «Η Τυραννία της Μεταμέλειας», ότι «ένας λαός πρέπει να ξέρει να αποσπάται από τις συνήθειές του, να τις καταπατά για να ανανεωθεί. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός ζωντανού έθνους είναι να τρεκλίζει, να καταρρακώνεται και να ανορθώνεται πιο δυνατό».

Εφημ. Επένδυση

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ