«Επικοινωνία» ή μόνο ανοησία;

tsipras 8 740του Κ. Ι. Αγγελόπουλου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει σε ομιλία του αμέσως μετά την εκλογική νίκη του, απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησής του, ότι θα πρέπει να απέχουν στο εξής από τις γνωστές κατά ριπάς εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ και να αφιερώνουν τον χρόνο τους στο έργο του, ο καθένας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για την ώρα. Δεν έχουμε μετρήσει αν υπάρχει κάποιο ποσοστό μείωσης του αριθμού των μιντιακών «παρεμβάσεων» των κυβερνητικών στελεχών, αλλά γενικώς δεν διαπιστώσαμε κάποια ορατή αλλαγή στις συνήθειες για «παρλάλισμα» σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Αλλά, αν αυτή η συνήθεια, αυτό το «χούι», τους ελαφρώνει ψυχικώς, απομακρύνοντάς τους για κάποια ώρα από τον χώρο της βαριάς, εξοντωτικής δουλειάς στα γραφεία τους, ας συνεχίσουν όπως νομίζουν - εμείς τίποτε δεν μπορούμε να κάνουμε. Αλλωστε, υλικό για δημοσιογραφικές καταγραφές μάς δίνουν, ας είναι καλά οι «πάρλες» τους.

Ομως, το πράγμα έχει στραβώσει για τα καλά, εξαιτίας του ότι οι λαλίστατοι κυβερνητικοί μας παράγοντες σκορπίζουν καθημερινά στο κοινό με τις «διαρροές» και τα λεγόμενά τους διάφορες «πληροφορίες» για την οικονομία, την επικείμενη φορολογία, τα χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών, με τρόπο απειλητικό που προκαλεί τρόμο στον κόσμο. «Βροχή» οι δυσάρεστες προβλέψεις, οι ασάφειες, οι αντιφατικές, ενίοτε και ασυνάρτητες εκτιμήσεις, οι προειδοποιήσεις για τα χειρότερα που περιμένουν την κοινωνία, για τα μαύρα χρόνια που περιμένουν τη χώρα μας. Πρόκειται, άραγε, για κάποια κεντρικά σχεδιασμένη «επικοινωνιακή» πολιτική ή απλώς για ένα «αλαλούμ», όπου ο καθένας λέει «το μακρύ του και το κοντό του» κατά το κοινώς λεγόμενο; Και έχουν, άραγε, καταλάβει οι εν λόγω κυβερνητικοί ρήτορες τι κακό προξενούν στην οικονομία, στην αγορά με τις «παρεμβάσεις» στα ΜΜΕ; Είναι απελπιστικό να βλέπει κανείς να διαμορφώνουν κακό οικονομικό κλίμα στην κοινωνία αυτοί οι ίδιοι που εμβριθώς εξηγούν κατά στιγμές πόσο μεγάλη σημασία έχει για τη λειτουργία των οικονομικών πραγμάτων ένα καλό... οικονομικό κλίμα!

Εστω και αργά (η μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει), ας προσπαθήσει να «μαζέψει» ο κ. Τσίπρας τα πολλά λόγια που σκορπίζουν στο κοινό οι πιο φλύαροι από τους «ριζοσπάστες» της κυβέρνησης. Σε σκηνικό πρωτοφανούς ανεργίας και εισερχόμενοι σε έβδομη συνεχή χρονιά ύφεσης, επιχειρήσεις, εργοδότες και εργαζόμενοι, παραγωγοί και καταναλωτές, συνταξιούχοι, μόνο από δόλιους εκφοβισμούς και από ανόητες «επικοινωνιακές» τεχνικές δεν έχουν ανάγκη. Μόνο από ένα σοβαρό, καλά οργανωμένο πολιτικό σχέδιο μάχης για την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Και αυτό δεν υπάρχει.

Eφημ. ΕΠΕΝΔΥΣΗ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ