Τα «γαλάζια» παράλογα

nea dhmokratia 2του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι για τα σημαντικά που παράγονται στους κόλπους της, αλλά για τα «τρελά» που συμβαίνουν εκεί. Έχουμε επισημάνει ότι η πολιτική σκέψη απουσιάζει σταθερά από τη ΝΔ σε μία τόσο κρίσιμη για τον τόπο περίοδο. Στη συνέχεια ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται στο προσκήνιο και στα παρασκήνια η μάχη των προσώπων που διεκδικούν την ηγεσία της προκαλεί έως και θυμηδία στην κοινή γνώμη. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί το κοινό ότι θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να υλοποιήσει τα προσφάτως συμφωνηθέντα με τους δανειστές, που έχει υπερψηφίσει στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία!..

Φαίνεται ότι για κάποιον λόγο μυστηριώδη η «ελίτ» της ΝΔ το έχει βάλει πείσμα να τρελάνει για τα καλά τους ψηφοφόρους της, αλλά και να πείσει γενικότερα το ελληνικό κοινό ότι μάλλον «τα έχει παίξει» μετά τις εκλογικές ήττες της. Αυτά που υποστηρίζουν δημοσίως οι διεκδικητές της ηγεσίας στη ΝΔ για το είδος της αντιπολίτευσης που σκοπεύουν να ασκήσουν προσεχώς μαρτυρούν πως δεν έχουν ακριβώς αντιληφθεί το τι ψήφισαν πριν από την 20ή Σεπτεμβρίου στη Βουλή, παρέα με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι αδυνατούν να καταλάβουν ποιο είναι το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να κινηθεί όχι μόνο η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αλλά και η χώρα ολόκληρη από εδώ και πέρα και για μεγάλο διάστημα δυστυχώς.

Τα παράλογα που διατυπώνει τώρα η ελίτ της ΝΔ, αν δεν οφείλονται σε προσωρινή τρικυμία εν κρανίω, λόγω νέας ήττας και «διαδοχής», υπόσχονται να χαρίσουν πολλές «αξέχαστες» ώρες στη Βουλή των Ελλήνων. Και θα πέσουν τα παράλογα της ΝΔ επάνω σε μια κοινωνία όπου το οικονομικό δράμα της χώρας «θερίζει» εκατομμύρια πολίτες. Είναι εξαιρετικά δύσκολη, αναμφίβολα, η θέση της «αριστερής» κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, που καλείται να υπηρετήσει πιστά και γρήγορα με τη δική της εντυπωσιακή «τούμπα» τα όσα έχει συμφωνήσει με τους ξένους δανειστές. Και άγνωστο είναι ακόμα το αν και κατά πόσον θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση το βάρος των «μεταρρυθμίσεων» που της ζητούνται. Αλλά, πιστεύουν στ’ αλήθεια σήμερα οι «προβεβλημένοι» αστέρες της ΝΔ ότι το κόμμα τους μπορεί να έχει μέλλον λαμπρό ασκώντας αντιπολίτευση σ’ αυτά που το ίδιο έχει προσυπογράψει; Αλλά, βεβαίως, όταν η πολιτική είναι τόσα χρόνια εξόριστη από τις ελίτ της ΝΔ, τότε μοιραίως τα τρελά και τα παράλογα ακολουθούν.

Εφημ. ΕΠΕΝΔΥΣΗ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ