Πέφτουν «ψιλές» στην άρρωστη ΝΔ

nea dhmokratia 3του Κ. Αγγελόπουλου

Μεγαλώνει η ένταση -κατ’ άλλους η σύγχυση- στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πλησιάζει η ημέρα της εκλογής του νέου αρχηγού του κόμματος. Οι τέσσερις υποψήφιοι εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να παρουσιάσουν σοβαρές πολιτικές θέσεις για μια παράταξη που είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει -έτσι υποτίθεται, τουλάχιστον- να μπορεί ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει την εξουσία. Οι υποψήφιοι πραγματοποιούν «επικοινωνιακού» τύπου εμφανίσεις και εκφωνούν λόγους σε διάφορα σημεία της χώρας, προσπαθώντας αγωνιωδώς να προσελκύσουν ακροατήρια ενός κάποιου μεγέθους. Ουσιαστικώς, αυτό που επιδιώκεται από τον καθένα είναι να πειστεί η «γαλάζια» ψηφοφόρος βάση ότι αυτός θα είναι ο πλέον κατάλληλος για δυνατός αντίπαλος του κ. Αλέξη Τσίπρα, αν εκλεγεί αρχηγός. Από εκεί και πέρα, στα παρασκήνια της ΝΔ πέφτουν «ψιλές» στο πεδίο των τεσσάρων στρατοπέδων και περισσεύουν κατηγορίες για κτυπήματα «κάτω απ’ τη ζώνη». Ετσι, μόνο κλίμα επερχόμενης «ενότητας» δεν υφίσταται σήμερα στο κόμμα, που δεν αποπνέει παρά μόνο κούραση και αδυναμία πολιτικο-ιδεολογικού προσανατολισμού. Τα κομματικά «φέουδα», παρότι μετρούν τραύματα, παραμένουν ισχυρά και συντηρούν (αφανώς, κατά το δυνατόν) «παραδόσεις» των πολιτικών προγόνων τους, του 19ου αιώνα, θυμίζοντας εποχές του «Αττικάρχη» Δημητρίου Ράλλη.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, η σύγχυση μεγαλώνει, καθώς ένας πρώην αρχηγός, με πολλούς «εχθρούς» στο κόμμα του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς δηλώνει τώρα με δυνατή φωνή «παρών». Και αυτό, κατά τις «παραδόσεις» της «γαλάζιας» παράταξης, σημαίνει «φασαρίες» και «μπερδέματα» εσωκομματικά στον ορίζοντα. Πόσο μάλλον που, πράγματι, στα παρασκήνια της ΝΔ δίνουν και παίρνουν οι φήμες για επικείμενες «διασπάσεις» και για το ενδεχόμενο γέννησης νέων κομμάτων, έξω απ’ τον κορμό της σημερινής «κεντροδεξιάς».

Το ερώτημα που πάλι τίθεται πιεστικά σήμερα είναι το αν και πότε θα δημιουργηθούν στη Νέα Δημοκρατία προϋποθέσεις για τη μετατροπή της σε σύγχρονο ευρωπαϊκών προδιαγραφών αστικό πολιτικό κόμμα εξουσίας. Διότι σήμερα τέτοιων χαρακτηριστικών κόμμα δεν υφίσταται στην κεντρική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται ουσιαστικά η ομαλή λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που συνταγματικά προβλέπει τον έλεγχο της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας από τη συντεταγμένη και ισχυρή κοινοβουλευτική μειοψηφία, που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Η πολύ άσχημη, σήμερα, κατάσταση της παραζαλισμένης ΝΔ, λοιπόν, ζημιά πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που μετρούν για το κόμμα τους τα στελέχη της. Και κάνουν λάθος όσοι «αστέρες» της ΝΔ νομίζουν, με ελαφρότητα σκέψης, ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας οπωσδήποτε χαίρεται, έχοντας απέναντί του μία τέτοια αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την ώρα.

Εφημ. ΕΠΕΝΔΥΣΗ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ