Αρτοποιός για φωτιά στη Ρόδο: Ευθύνεται ανθρώπινο χέρι - Έχουν κληθεί πολλοί για καταθέσεις

Αρτοποιός για φωτιά στη Ρόδο: Ευθύνεται ανθρώπινο χέρι - Έχουν κληθεί πολλοί για καταθέσεις


Από ανθρώπινο χέρι μπήκε η φωτιά στη Ρόδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο είναι τώρα τρία και έχουν προκληθεί από άνθρωπο.

Επίσης, ανέφερε πως πολλοί έχουν κληθεί για καταθέσεις, χωρίς να διευκρινίσει εάν έχουν γίνει προσαγωγές ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη μία προσαγωγή.

Σημείωσε ότι στο νησί πνέουν δυνατοί άνεμοι, γεγονός που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

Όπως σημείωσε, τα μέτωπα τώρα είναι τρία, το ένα προς Απόλλωνα, το άλλο στα Λάερμα, και το ένα ανάμεσα σε Γενάδι και Κιοτάρι. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 3 τράκτορες.

Στο μέτωπο στο Γενάδι υπάρχουν δύο ρέματα με φωτιά, και η Πυροσβεστική τώρα επιχειρεί στο ένα προκειμένου να ανακόψει την πορεία της.

Συνεχείς εκκενώσεις

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι στην Ρόδο, με μήνυμα του 112.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Πεύκοι, Λίνδο και Κάλαθο προς Αρχάγγελο.

Δύο ώρες νωρίτερα, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι, ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η φωτιά μπήκε στο χωριό Λαέρμα, καίγοντας σπίτια, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και η εκκλησία του χωριού.

Παράλληλα, κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στην παραλία του Γενναδίου, ενώ πλοία έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν.

Περίπου στις 11 το βράδυ δόθηκε εντολή από το Λιμενικό για εκκένωση με ιδιωτικά σκάφη των ανθρώπων που παρέμεναν στις παραλίες στο Γεννάδι και στο Κιοτάρι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ