Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για τρίτο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για τρίτο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία

Η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν τρίτο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο «βρίσκει δικαιολογίες» για να αναβάλει τη συνάντηση.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε λάβει νέες ημερομηνίες. Ήμασταν προετοιμασμένοι… από χθες το απόγευμα να διεξαγάγουμε έναν τρίτο γύρο», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα με τον Κιργίσιο ομόλογό του, προσθέτοντας ότι η «αισιοδοξία» γύρω από την κατάσταση έχει αμβλυνθεί από τις «οργισμένες» δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Σχολιάζοντας τη διακοπή της εκκένωσης των αμάχων από την Μαριούπολη ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι ουκρανικές Αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποχώρηση αμάχων, για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Λαβρόφ, αλλά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις είναι «ουσιαστικής σημασίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ