Σουδάν: Έφτασε στο Τζιμπουτί το δεύτερο αεροσκάφος - Παραμένουν στο Χαρτούμ 80 Έλληνες και 17 Κύπριοι

Σουδάν: Έφτασε στο Τζιμπουτί το δεύτερο αεροσκάφος - Παραμένουν στο Χαρτούμ 80 Έλληνες και 17 Κύπριοι

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού βρισκόταν σε καίριο σημείο το βράδυ της Τρίτης

Από το Ασουάν της Αιγύπτου στο Τζιμπουτί μεταφέρθηκε αεροσκάφος της C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να κάνει την τρίτη παραλαβή εγκλωβισμένων στο Σουδάν Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους το τελευταίο 24ωρο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνάντησε στο υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς την παρουσία φωτογραφικού φακού, τους Έλληνες που έφτασαν την Τρίτη στην Αθήνα, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τον επιτυχή απεγκλωβισμό τους. Περίπου 80 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους παραμένουν στο Χαρτούμ και στόχος είναι να αποχωρήσουν άμεσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γίνονται προσπάθειες προκειμένου το ελληνικό C-130 να προσγειωθεί στο Χαρτούμ και να παραλάβει όσους παραμένουν εκεί, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παραμένουν ακόμη 17 Κύπριοι πολίτες που στόχος είναι να απεγκλωβιστούν είτε από την Ελλάδα είτε από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ιδιαίτερη επιχείρηση επαναπατρισμού διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία

Επίσης, με εντολή της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ έπρεπε να χειρουργηθεί πάλι, το αργότερο έως το βράδυ της Πέμπτης, 28 Απριλίου. Στο αεροσκάφος επρόκειτο να επιβιβαστεί και ο γιος του (16-17 ετών).

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, παραμένει στο Ασουάν για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ