ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Τα παραλειπόμενα, οι απουσίες, η συζήτηση γύρω από το τζάκι, η άφιξη Πολάκη και το ντελίβερι

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Τα παραλειπόμενα, οι απουσίες, η συζήτηση γύρω από το τζάκι, η άφιξη Πολάκη και το ντελίβερι

Με μόλις δυο από τους 36 να λείπουν τελικά από τη μάζωξη των Σπετσών οι βουλευτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποδείξουν στον πρόεδρο ότι είναι δεμένη ομάδα με τον Φάμελλο να πιάνει το τραγούδι και τη Μάλαμα το χορό.

Το κλίμα ήταν τόσο καλό που όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας βγαίνοντας από την πρώτη μαραθώνια χαλαρή σύσκεψη – μάζωξη στην οικία Κασσελάκη στις Σπέτσες είχαν να το λένε ότι ήταν η καλύτερη συνεδρίαση στην οποία είχαν πάρει μέρος. 

Όλα άρχισαν στην ώρα τους και ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν στις τέσσερις ακριβώς ήταν στον πόρτα του σπιτιού του για τους υποδεχτεί ένα  προς έναν ως οικοδεσπότης. 

Το κοσμοπολίτικο νησί ζούσε ήδη στον αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όσο καινοφανές ήταν για τους ντόπιους άλλο τόσο ήταν και για τα μέλη της ΚΟ το cycle meeting των Σπετσών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος καθώς είδε τους βουλευτές του να μετέχουν και να συνεισφέρουν σε κάθε παρουσίαση προγραμματισμού και απολογισμού αρχίζοντας από τον τομέα μεταφορών μέχρι τον αγροτικό όπου όλοι είχαν να μεταφέρουν και από μια εμπειρία από την περιφέρειά τους. 

Το γλέντι στο σπίτι Κασσελάκη

Λίγο το παλιό καλό κρασί, λίγο το παλαιωμένο τσίπουρο, λίγο και τα ποτά που ακολούθησαν τον μπουφέ και το κλίμα ευφορίας κατέκλεισε το μεγάλη σάλα της οικίας Κασσελάκη με το αναμμένο τζάκι. 

Μπορεί το τσιγάρο να απαγορευόταν και κάθε μια ώρα να έπρεπε να βγουν στην αυλή για να καπνίσουν αλλά από τη στιγμή που άρχισε να ρέει το ποτό, το κέφι και η καλή διάθεση κυριάρχησαν.

Η αμηχανία της άφιξης και το άγχος των καμερών είχε πλέον ξεπεραστεί. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος που φημίζεται για την καλή του φωνή έπιασε το τραγούδι και ακολούθησε και η Καλλιόπη Βέττα οι οποίοι έπιασαν ελληνικά άσματα. 

Η Κυριακή Μάλαμα πλέον μετά το επώδυνο ταξίδι με το καταμαράν από το λιμάνι του Πειραία έπιασε μέχρι και το χορό με το γλέντι να ανάβει για τα καλά.

Οι απουσίες

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να φτάνουν στο νησί από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (19/1), ενώ κάποιοι από τους βουλευτές αναμένεται να φτάσουν αύριο στις Σπέτσες λόγω κάποιων υποχρεώσεων που έχουν.

Απόντες είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ενώ για λόγους ανωτέρας βίας δεν θα καταφέρουν να συμμετάσχουν η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρίνα Κοντοτόλη.

Το βράδυ της Παρασκευής έφτασε με το πλοίο της γραμμής και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είχε προγραμματισμένο χειρουργείο.

Κατά την άφιξή του οι δημοσιογράφοι τον καλωσόρισαν, με τον Π. Πολάκη να τους απαντά:

«Να πω καλώς σας βρήκαμε δηλαδή;»

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στο νησί, καθώς το πρωί, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχε προγραμματισμένο χειρουργείο, ενώ ήταν λακωνικός στο ερώτημα δημοσιογράφων για το πώς πήγε το χειρουργείο, απαντώντας «μια χαρά» ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για το ξενοδοχείο, πριν μεταβεί στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο, ενώ η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα γνωστοποίησε μέσω social media την απόφασή της να πάει στις Σπέτσες το Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο. του κόμματος.

Το Σάββατο οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί, το μεσημέρι θα υπάρξει ένα διάλειμμα για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα, από τις 16:00 έως τις 21:00. Το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ταβέρνα του νησιού.

Με ταξί και βαν έφτασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του Κασσελάκη

Οι βουλευτές του κόμματος έφθασαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με βανάκια και ταξί για τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Η μεταμεσονύχτια άφιξη Κασσελάκη στις Σπέτσες

Ειδικότερα, στη μία μετά τα μεσάνυχτα και «μυστικά» έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στις Σπέτσες για την τριήμερη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται πως η συνεδρίαση ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι στο σπίτι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν φτάσει από νωρίς χθες το απόγευμα στις Σπέτσες, σε μια προσπάθεια να κρατήσει «χαμηλό προφίλ».

Αν και οι κάμερες περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη να αποβιβαστεί με το θαλάσσιο ταξί σε προβλήτα κοντά στο σπίτι του, εκείνος τελικά έφτασε στο κεντρικό λιμάνι προκαλώντας αιφνιδιασμό. Στον μόλο δίπλα από το σπίτι έφτασαν τα ταξί με τις βαλίτσες του. Μάλιστα, έγινε αντιληπτός μόνο όταν έκανε βραδινή βόλτα τον σκύλο του.

Παράλληλα, οι βουλευτές που αναχώρησαν από τον Πειραιά σήμερα το πρωί για τις Σπέτσες με το πλοίο της γραμμής έφτασαν στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, στην οποία αναμένεται να μετέχει η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ξεσπάσει μια κόντρα μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και του Νίκου Καρανίκα.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε... δόσεις οι αφίξεις βουλευτών στις Σπέτσες

Εκτός του Αλέξη Τσίπρα, λοιπόν, που εξαρχής δεν ήταν να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες, δύο θα είναι οι απόντες βουλευτές από τις διήμερες εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ανωτέρας βίας οι κυρίες Όλγα Γεροβασίλη και Μαρίνα Κοντοτόλη θα είναι οι μόνες που δεν θα καταφέρνουν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Η Ρένα Δούρου και η Αθηνά Λινού, η Γιώτα Πούλου και ο Διονύσης Καλαματιανός έχουν υποχρεώσεις σε συνεδριάσεις στις επιτροπές της Βουλής, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν για τις Σπέτσες σήμερα (20/1) το πρωί 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, άλλωστε, αυτό που επιθυμεί είναι να υπάρξει μια συντονισμένη συνεδρίαση με όλους τους βουλευτές να παρουσιάζουν τα θέματα του τομέα τους που πιστεύουν ότι πρέπει να αναδειχθούν και η επιλογή των Σπετσών, με τον ίδιο να πληρώνει τα έξοδά τους, είναι για να υπάρχει ο χρόνος να συνομιλήσουν μεταξύ τους οι βουλευτές χωρίς να έχουν άλλες υποχρεώσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ